В той час як фізична активність здатна знижувати ризик захворювань серця, робота, котра пов’язана з фізичними навантаженнями може стати причиною виникнення проблем зі здоров’ям. Про це свідчать результати одразу двох досліджень.

Так, перше дослідження, авторами якого стали спеціалісти Університету Афін, за участю 250 пацієнтів переживших інсульт, а також 500 здорових людей, показує, що ті учасники, котрі мали роботу пов’язану з фізичною працею, мали на 20% більший ризик розвитку серцевих захворювань. Причому на ці результати ніякою мірою не впливали інші фактори, такі як вік, куріння, діабет чи харчування.

Друге дослідження було організовано спеціалістами з Університету Бельгії. В результаті виявилось, що абсолютно однаково впливають на стан серця як фізична праця, так і заняття фітнесом.

Під час дослідження, в котрому взяли участь 14 000 чоловіків середнього віку, учасники давали відповідь на питання стосовно праці, здоров’я серця, а також будь-яких фізичних навантажень у період з 1994 по 1998 роки. Ті, котрі мали незначні фізичні навантаження, як на роботі так і поза нею, мали на 60% меншу вірогідність розвитку серцевих недугів. Про те, в разі, коли праця оцінювалась як тяжкий фізичний труд, а фізичні навантаження перевищували середні показники, ризик розвитку захворювань серця збільшувався на 70%.


Поделитесь в соцсетях: