Існує думка, що для того, аби зберегти пружність грудей, обов’язково необхідно носити бюстгальтер. Як запевняють виробники цих елементів жіночого гардеробу, правильно підібраний бюстгальтер, не лише збереже красу бюсту, а й дозволить знизити навантаження спини у випадку великого розміру грудей.

Однак, до такої думки зовсім не схиляються вчені. Так, професор Жан-Дени Руйон з університету Безансону, котрий протягом 15 років вивчав проблеми пов’язані з жіночими грудьми, впевнений: від бюстгальтера грудям не має ніякої користі. Навпаки, через те, що на них менше впливають сили гравітації, груди стають більш обвислими.

В дослідженні прийняли участь 130 жінок віком від 18 до 35 років. Одна з них, навіть розказала, що з тих пір як вона два роки тому відмовилася від бюстгальтера її осанка стала набагато кращою, а біль повністю минув.

Підкреслимо, що дещо раніше дослідження американських вчених показало, що жінки, котрі носили бюстгальтер протягом 12 годин в день, на 10% частіше стикалися з діагнозом раку молочних залоз ніж ті, що не носили його. У тих же прихильниць цього елементу гардеробу, котрі навіть уві сні не розлучаються з ним, вірогідність захворювань молочних залоз збільшувалась до 125 разів.


Поделитесь в соцсетях: