В практиці австрійських офтальмологів трапився доволі рідкий випадок. В оці пацієнта, що прийшов на прийом, лікар розгледів щось дуже незвичне у вигляді зірки.

55-річний чоловік, ім’я якого тримається в таємниці, звернувся за допомогою до медиків, коли почав втрачати зір. За словами пацієнта, дев’ять місяців тому його вдарили в око, після чого в нього почала утворюватись катаракта.

Зазвичай на це захворювання страждають літні люди, старші за шістдесят п’ять. Однак, як стверджує нью-йоркський офтальмолог Марк Фромер, катаракта може з’явитись і після удару. «Цього разу матінка-природа просто створила красиву катаракту, що трапляється, до реч, досить рідко», – відзначив лікар.

До того ж офтальмолог пояснив яким чином виникає катаракта. Коли травмується очне яблуко, енергія удару посилає крізь око ударні хвилі, що, в свою чергу, може призвести до пошкодження очного кришталика, викликаючи тим самим формування катаракти. Як правило, внаслідок цього захворювання погіршується зір, людина починає бачити дещо розмито. Крім цього, зіниця може змінювати власний колір, ставати білою або жовтою.

Як стало відомо, чоловік, у якого знайшли катаракту такої незвичної форми, все ж вирішив «розпрощатись» з нею, не дивлячись на її унікальність. Він пройшов процедуру під назвою «факоемульсифікація», під час якої за допомогою звукових хвиль непрозора частина зіниці руйнується, а її «уламки» видаляються вакуумом.


Поделитесь в соцсетях: