Незабаром після того, як у 23-річної британки лікарі діагностували кишковий грип та відправили додому, порадівши вживати більше рідини, дівчина раптово померла. Під час першого розтину причину її загадкової смерті виявити не вдалось. Розібратись ескулапи змогли лише з другої спроби.

До лікаря Кетрін Хол звернулась у грудні минулого року під час відпочинку зі своїм хлопцем Крісом Хьюзом. Симптоми, які спостерігались у дівчини, були схожі на вірусне захворювання. У клініці їй поставили діагноз вірусний гастроентерит та порадили більше пити рідини.

Однак незабаром стан молодої британки погіршився, тому занепокоєний Кріс викликав швидку. Кетрін померла в лікарні два дні потому. Перший розтин не прояснив причину її раптової смерті, але, як виявилось згодом, дівчину вразив вірусний міокардит, який призводить до запалення серцевого м’язу. Намагаючись позбутись вірусу, імунна система Кетрін виробила антитіла, які не тільки почали боротись з вірусом, а й атакувати клітини серцевого м’язу.

За словами патологоанатома Марка Лорда, це можна пояснити «просто невдачею». «Дівчина померла не в результаті якогось відхилення. Просто її імунна система була занадто ефективною у боротьбі із вірусом, водночас знищивши і серцевий м’яз», – констатував експерт.

Дівчина працювала кваліфікованим терапевтом краси та планувала відкрити власний салон. До того ж вона мріяла отримати спеціальність ветеринара або морського біолога. Друзі Кеті, як вони її називали, розповіли, що вона була «щасливою, живою та оптимістичною людиною, яка намагалась жити повним життям».


Поделитесь в соцсетях: