Результати останніх досліджень показали, що жінки, які хворі на рак грудей, при вживанні жирних молочних продуктів мають набагато менше шансів вижити. Науково-дослідницький інститут Kaiser Permanente вперше проаналізував взаємозв'язок між вживанням молока із різним рівнем жирності та станом пацієнток, у яких діагностували рак молочної залози.

В рамках цього дослідження вчені проаналізували статистичні данні за 1997-2000 рр. щодо жінок, в яких був встановлений діагноз – інвазійна форма раку молочної залози на першій стадії. Всі жінки, історії хвороби яких були проаналізовані, проживали на північній території Каліфорнії. Варто також звернути увагу на те, що до молочних продуктів із високим вмістом жирів включалися: йогурти, креми, пудинги, згущене молоко, морозиво, сир і т.п.

В ході дослідження було встановлено, що в жінок, які вживали такі продукти, значно підвищувався ризик смертності внаслідок цього тяжкого захворювання. Так, наприклад, дослідникам вдалось встановити, що серед тих жінкок, які кожного дня вживали по декілька порцій жирного молока, ризик смертності підвищувався до 64%, а, наприклад, серед пацієнток із раком грудей така можливість була значно меншою и складала 49%.


Поделитесь в соцсетях: