15-річний Елі Реймер став однім із перших людей, що страждають на синдром Дауна, якому підкорилась найвища гора світу. За два тижні хлопцеві вдалось здертись на нечувану висоту в п’ять тисяч триста метрів.

До одного з базових таборів, що розташовані на Джомолунгмі, підліток зміг добратись разом із своїм батьком Джастіном, який запропонував синові піти з його альпіністською командою в похід. «Це було щось неймовірне. Ми із сином стояли на вершині гори, і я бачив посмішку на його обличчі. В той момент він виглядав здоровішим за нас всіх», – поділився враженнями Джастін Реймер.

Також чоловік розповів, що до сходження на Еверест вони дуже довго радились із лікарями Елі, які повістю підтримали цей задум. «Ми дуже ретельно слідкували за його артеріальним тиском, диханням та рівнем насичення киснем під час підйому на гору. Елі завдяки своїм витривалості та прагненню підкорити вершину був для всієї команди прикладом», – додав розчулений чоловік.

Сходження на Еверест – досить нелегке завдання навіть для здорових людей. Адже справа не тільки в висоті, а й в холоді та загрозі смертельної лавини. Ця безпрецедентна акція змогла привернути увагу небайдужих людей. «Батьки, які виховують дитину-інваліда, повинні розуміти, що діагноз їхніх нащадків – це не вирок. Такі діти, як мій Елі, здатні на багато що, і він своїм вчинком це довів», – підсумував Джастін.



Поделитесь в соцсетях: