Сьогодні глава МЗС Франції заявив про те, що Париж спільно з Лондоном вирішили якнайшвидше поставити на розгляд в Європарламенті питання про зняття введеного раніше ембарго на постачання зброї до Сирії. Також Лоран Фабіус звернув увагу на те, що в разі відсутності підтримки даної ініціативи з боку всіх 27 країн ЄС Франція і Великобританія візьмуться вирішувати це питання самостійно.

Раніше планувалося розглянути питання про продовження або зняття ембарго в травні поточного року, але офіційний Лондон і Париж наполягають на прискоренні цього процесу. Також глава МЗС Франції зазначив, що не виключена можливість вирішення даної проблеми ще до кінця березня.

Крім цього, Фабіус зазначив, що зняття ембарго має дати можливість сирійським антиурядовим військам захищати себе, тому що збройні сили Башара Асада отримують постійну підтримку з боку Ірану і Росії. Таким чином ЄС тільки зрівняє шанси обох сторін і дасть можливість опозиції допомогти своїм людям, які на даний момент є абсолютно беззахисними.

У ЗМІ з'явилися чутки про те, що Париж планує забезпечити повстанців ракетами класу «земля-повітря».


Поделитесь в соцсетях: