Сьогодні в Брюсселі розпочався саміт країн Євросоюзу, основною темою якого стане питання формування бюджету на 2014-2020 рр. Більшість експертів досить скептично ставляться до ідеї прийняття економічних домовленостей. Це пов’язано із тим, що країни-донори і країни-отримувачі по-різному бачать більшість основних проблем.

Напередодні офіційного відкриття саміту Девід Кемерон зустрівся із Ангелою Меркель, Жозе-Мануелем Баррозу та Херманом ван Ромпеем. Після цього прем’єр-міністр Великобританії провів окремі зустрічі із колегами із Нідерландів, Швеції та Данії. Експерти заявляють про те, що найбільш вірогідним є те, що голови найрозвинутіших країн Євросоюзу погодяться із Девідом Кемероном щодо необхідності введення більш жорсткої політики економії в рамках прийняття основного економічного документу Євросоюзу.

Варто відзначити, що на минулому саміті ЄС не вдалось дійти згоди щодо основного економічного документу на наступні 7 років. Це, перш за все, пов’язано із наявністю доволі великої кількості суперечностей, особливо між старими та новими країнами-членами ЄС. Минулий проект бюджету формувався на основі суми в 1 трлн. євро, але новий проект вже є дещо економнішим і складає 972 млрд. євро.


Поделитесь в соцсетях: