В Ірландії встановлено світовий рекорд за найбільшою кількістю людей із зачіскою ірокез, що водночас зібралися в одному місті. На вулицю Дубліна вийшли двісті п’ятдесят сім чоловік з однаковими зачісками. Вони перевершили досягнення жителів Англії, яке було встановлене в 2011-му році. Тоді учасниками заходу стали сто дев’ять чоловік.

Цьогорічна рекордна акція була влаштована місцевою радіостанцією «Today FM». Вони запропонували своїм слухачам, які бажають прийняти участь у заході, виголити ірокези та зібратися на вулиці для того, щоб зафіксувати рекорд. Учасниками акції стали ірландці віком до шестидесяти двох років.

Незвичайне досягнення стало частиною традиційної кампанії «Today FM» під назвою «Shave or Dye» та мало благодійні цілі: учасники акції пожертвували кошти у фонд боротьби з раковими захворюваннями. За час існування «Shave or Dye» було зібрано десь шість мільйонів доларів.

Сучасні ірокези асоціюються з представниками панк-культури. Зачіска символізує боротьбу зі стереотипами, що нав’язані суспільством, про прийнятний зовнішній вигляд.



Поделитесь в соцсетях: