Закони Швеції, які вважаються найсучаснішими, з точки зору рівності між людьми, в черговий раз піддаються перевірки на міцність. Так, на цей раз незадоволення у суспільстві визвав нещодавно прийнятому законі, щодо примусової стерилізації людей, котрі офіційно змінили свою стать. Наприкінці минулого року закон, через який без проведення стерилізації. Проте невдоволенні все ж таки лишились.

Нагадаємо що у грудні минулого року суд країни визнав, що практика примусової стерилізації порушує Европейські норми прав людини і являється неконституційним, в зв’язку з чим починаючи з 10 січня постанова про відміну примусової стерилізації, що діяла в країні з 1972 року, вступила в дію.

Однак після такої зміни законодавства, більшість «постраждалих» від стерилізації почали вимагати від влади грошової компенсації за причинену шкоду. Так, адвокати, котрі представляють інтереси 135 транссексуалів, готують колективну скаргу, яка найближчим часом буде подана на розгляд до суду країни.

Поки що ж влада відмовляється виплачувати ці кошти. Це надзвичайно обурює ініціаторів справи, адже раніше влада виплатила матеріальну компенсацію 230 тисячам людей, котрі пройшли процедуру примусової стерилізації.


Поделитесь в соцсетях: