Вага Вашого тіла може вплинути на Ваш характер. Такого висновку дійшли фахівці Університету Флориди, котрі заявляють, що коливання ваги здатні змінювати образ думок та дій людини. Так, набравши зайвих кілограмів, людина стає більш слабохарактерною, проте в неї розвиваються уважність та обачність.

З метою з’ясувати, як змінюється особистість разом із вагою тіла, американські психологи проаналізували дані двох масштабних досліджень, учасниками котрих стали люди різного віку та достатку. Дані про учасників цих досліджень збирали двічі з перервою у десять років. Виявилося, що збільшення ваги на 10 відсотків робить людей більш імпульсивними та вразливішими перед спокусами, в порівнянні з тими особами, вага яких стабільно незмінна.

Звісно, такі результати ніяк не пояснюють чи є підвищення імпульсивності причиною чи результатом набору ваги, проте очевидно, що між фізіологією та психологією існує дуже тісний зв'язок.

Цікаво те, що саме обачність особливо характерна для людей, котрі страждають від зайвої ваги. Не дивлячись на те, що ця риса характеру з віком з’являється практично в кожного, вона в двічі яскравіше проявлялася у тих, чия вага лишалася незмінною.


Поделитесь в соцсетях: