Мешканці австрійської столиці відмовились подавати заявку на проведення Олімпійських ігор влітку 2028-го року. Згідно з результатами референдуму, майже сімдесят два відсотки жителів Відня негативно поставились до проведення літньої Олімпіади в місті.

На думку влади, причиною тому, ймовірно, стали побоювання людей щодо великих затрат на організацію Ігор. Зокрема на участь у конкурсі міст Відню необхідно було б витратити від двадцяти п’яти до ста мільйонів євро, а ось на підготовку до самого турніру – десь одинадцять мільярдів.

Така велика кількість коштів пояснюється майже повною відсутністю в місті спортивної інфраструктури, а також вільних площ під забудову. До того ж зібрати потрібну суму, навіть із залученням спонсорів, буде досі складно.

Усього в референдумі участь взяла третина населення міста, що має право голосу. Влада стверджує, що це досить непоганий показник. Остаточні результати заходу, як планується, будуть підведені наступного понеділка, вісімнадцятого березня.

Нагадаємо, що аналогічний референдум нещодавно провели і в швейцарському кантоні Граубюнден. Жителі регіону також проголосували проти проведення в одному з міст зимової Олімпіади 2022-го року.


Поделитесь в соцсетях: