Жертвою пожежі, що спалахнула на борту сухо вантажника «Тайган» в японському порту Вакканай, стали шестеро моряків. Всі вони, за офіційними даними, були громадянами Росії.

Вогонь спалахнув приблизно о другій годині ночі за місцевим часом. Більшість членів екіпажу зуміли самостійно вибратися на берег. Троє з них зараз знаходяться в місцевій лікарі: двоє отримали незначні опіки, а ще один отруївся угарним газом.

Рятувальники з успіхом впорались з загорянням, проте судно набрало велику кількість води на свій борт і, ймовірно, скоро піде на дно.

Через надмірну температуру та задимлення, пожежники довгий час не могли пробратися в середину корабля, через що доля ще шести моряків лишалася невідомою. Лише через 10 годин рятівники оглянули приміщення, в одній з кімнат якого й були знайдені тіла моряків.

Причини трагедії поки що невідомі. Наразі за участю капітана «Тайгана» правоохоронці Японії намагаються встановити, що саме спричинило виникнення пожежі.

Підкреслимо, що даний суховантажник прибув до японського порту з порту Корсаков, що на Сахаліні. Планувалося, що сьогодні він вийде в зворотному напрямку. До складу екіпажа входило 14 росіян та 4 українці, про те в Вакканай до них приєдналося ще п’ятеро громадян Росії.


Поделитесь в соцсетях: