Сьогодні, 24 листопада, о 12.00 у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці Львів відправив у останню путь свого героя, який, борючись за свободу свого народу, помер. Юрій Вербицький був хорошою оптимістичною людиною, альпіністом, кандидатом фізико-математичних наук. Минулого року йому виповнилося 50 років.

На похоронах зібралося дуже багато людей. Церква була переповнена зсередини, а надворі люди оточили храм та молилися за душу Юрія. У багатьох з них у руках були квіти, які потім вони поклали біля його гробу. Після панахиди один із отців благословив душу померлого та зачитав звернення Митрополита Львівського Ігоря, який у листі висловив свої щирі співчуття родині, близьким Юрія та цілій Україні загалом. Він ще раз нагадав людям про те, як саме загинув пан Вербицький.

Потім усі охочі мали шанс попрощатися з тілом та душею героя. Відбулося останнє цілування. Присутнім на похоронах був і очільник Львівської міської ради Андрій Садовий та ще декілька можновладців.

За попередніми даними Юрія Вербицького мали поховати на Сихівському кладовищі, але в останній момент було вирішено, що тіло буде покоїтися на Личаківському, саме там, де поховано багато героїв нашої землі.

Тетяна Люта, NovostiUA.net


Поделитесь в соцсетях: