Традиційно восени Львівський обласний центр зайнятості та Національний Університет «Львівська політехніка» проводять День професійного самовизначення.

Для мешканців міста – це дуже велике свято, на честь якого було влаштовано прес-конференцію «Молодь і ринок праці: проблеми та шляхи їх розв’язання». Урочистий захід відвідали посадові особи міста Львова: перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Богдан Матолич, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ірина Романів; заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак, проректор з науково-педагогічної роботи і питань соціального розвитку НУ «Львівська політехніка» Богдан Моркляник, директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич, Василь Барилюк - директор центру зайнятості, Орест Коссак - директор ТЗОВ "Ерікпол", фірми яка займається програмним забезпеченням у галузі комунікацій.

У Палаці Мистецтв на двох поверхах себе презентували різноманітні компанії, де можуть працевлаштуватися молоді люди. Там же можна було залишити заявку на вакансію або пройти співбесіду. Були також представлені усі навчальні заклади міста.

З кожним роком цікавість людей цим заходом зростає. Насамперед тому, що молоді люди бажають знайти гідну роботу після навчання та реалізувати свій творчий потенціал.

Велика увага приділялася питанню офіційного працевлаштування серед української молоді. Головною метою цьогорічного заходу стало прагнення націлити молодих людей на здобуття актуальних на ринку праці ремесел.

Також сьогоднішнє свято поєднувало 23-й Ярмарок кар’єри та День відкритих дверей в навчальних закладах.

У свою чергу директор центру зайнятості Василь Барилюк відмітив, що служба зайнятості зацікавлена у діалогу із молодими фахівцями, які прагнуть працевлаштуватися, та підприємцями, адже статистика показує, що з жовтня 2013 року вже є 50% безробітних по Львову – це молоді люди до 35 років.

Також кореспондент NovostiUa.net поцікавився у львівських чиновників стосовно ситуації з великою кількістю іноземців, які навчаються у ВУЗах, та стосовно того, чи підприємці проявляють більший попит на вихідців з інших країн або українську молодь. Василь Барилюк запевнив, що ніякої конкуренції немає і мова про це наразі не йде.

Читайте также: Писанкарський майстер-клас у Львові

Орест Коссак стосовно цієї ж сторони питання запевнив, що все залежить від рівня підготовки та особистих навиків кожного працівника.

У Львові підіймали питання офіційного працевлаштування української молоді
У Львові підіймали питання офіційного працевлаштування української молоді
У Львові підіймали питання офіційного працевлаштування української молоді

Текст та фото: Шегда-Данилів Наталія, NovostiUA.net


Поделитесь в соцсетях: