Всім відомо, що існує багато гендерних різниць між чоловіком та жінкою. Так, ще одну зуміли встановити фахівці Великобританії. Виявилось, що чоловіки набагато краще керують авто у порівнянні з жінками, зокрема в період навчання. Проте, саме жінки є більш безпечнішими водіями.

Статистичні дані говорять, що аварій за участю водіїв-чоловіків трапляється більше, ніж з водіями-жінками. До того ж, спеціалісти Driving Standards Agency підрахували, що за минулий рік під час здачі тестів на водійські права жінки скоїли близько 857000 значних помилок, у той час, коли чоловіки – 646000.

Найпоширенішими помилками серед жінок є невдала спроба паркування, неправильне переключання передач та невміння їздити заднім ходом. Що ж стосується чоловіків, то найчастіше виявлялося, що вони не здатні втримувати одну швидкість руху, а також повільна швидкість. І чоловіки і жінки забувають дивитись у дзеркало заднього виду. Але з часом, з набуттям досвіду, жінки стають більш уважнішими й кількість помилок знижується.

Проаналізувавши данні 154 мільйонів кілометрів дороги, фахівці з’ясували, що жінки на 28% менше їздять в нічний час, а також на 12% менше порушують правила дорожнього руху у порівнянні з чоловіками. Третина всіх аварій на дорогах трапляються поруч з будинками близько 8 – 9 годин ранку. На думку спеціалістів причина цього може критися у пропуску сніданків.


Поделитесь в соцсетях: