Існує думка, що поява дітей позитивно впливає на шлюб, зміцнюючи його. Насправді, статистика говорить інше: кожен третій союз розпадається саме після появи дітей в ньому. І головною причиною цьому стає недосип. Ночі без сну по вині плачучого малюка дає свій вплив на взаємовідносини між чоловіком та жінкою. Підраховано, що через неспокійний сон дитини батьки сплять близько шести годин, тобто на одну годину менше, ніж рекомендують медики.

Окрім того, за словами фахівців, дорослим людям для нормального самопочуття необхідно спати не менш ніж п’ять годин поспіль.

Опитування, учасниками котрого стали 2000 батьків, показує, що близько 30% розлучених пішли на такий крок через безсонні ночі, винними у яких були їх діти.

11% зізналися, що часто придурювались сплячими для того, щоб до малюка підійшов їх партнер. Відзначимо, що близько 12% зізналися, що досить часто просто засинають за кермом своєї машини після поганого нічного відпочинку.

Між тим, нещодавно з’ясувалося, що поганий відпочинок негативно впливає і на дітей. У результаті неповноцінного сну вони стають більш агресивними, а їхні успіхи у навчанні значно знижуються.


Поделитесь в соцсетях: