Камін давно перестав бути розкішшю багатих будинків. Сьогодні таке функціональне і красиве приладдя можна монтувати в будь-якому будинку, є навіть декоративні варіанти для квартир.

У приватних домоволодіннях камін виконує відразу кілька функцій - опалення приміщення і забезпечення естетичної краси, як частина декору. Щоб не помилитися і вибрати якісний камін, необхідно розбиратися в тому, як підібрати правильну топку. Якими параметрами повинна відрізнятися топка високої якості, можна прочитати на просторах Інтернету.

Як обрати камінну топку

Як влаштована камінна топка


При виборі каміна, перші труднощі виникають саме, коли мова заходить про топки. Сьогодні споживачеві представлена величезна кількість моделей таких топок, що відрізняються функціональними характеристиками, дизайном, габаритами і виробниками.

Конструкція камінної топки складається з таких елементів:
  • Топки з чавунною підставкою, для камінів металевої конструкції і топки з кам'яною і цегляною підставкою для всіх інших конструкцій.
  • Стінка, адже мова йде про камін, складається з жароміцних матеріалів: скло, сталь, шамотна цегла. У конструкції каміна може бути кілька стінок, все залежить від моделі і типу виробу.
  • Димозбірник - важлива частина, призначена для відводу диму з приміщення.
  • Дверцята зазвичай виготовлена зі скла, адже всі хочуть камін, щоб спостерігати за танцем язиків полум'я.
  • Решітка для транспортування золи з камінної топки.
  • Зольник - ємність для збору золи.
  • Шиберна заслінка - деталь, яка дозволяє регулювати потужність тяги і силу вогню.

Сьогодні можна зустріти камінні топки відкритого, закритого, вбудованого типів. В останні роки великою популярністю користуються кутові, чавунні і електричні типи топок.

Переваги різних типів топок


Закрита топка. Якщо говорити про каміни для житлового приміщення, то цей варіант буде найкращим на предмет безпеки та ефективності. Такі топки дуже добре утримують тепло і тривалий час забезпечують тепло для приміщення. По виду монтажу відмінно зарекомендували себе кутові варіанти.

Такий вид монтажу дозволяє істотно оптимізувати житловий простір.

Електрична топка - ще один тип топки, який підходить для експлуатації в житловому приміщенні. Відрізняється високим рівнем тепловіддачі і здатністю дуже швидко нагріватися до потрібних показників.

Електричні топки на піку популярності, адже вони не вимагають покупки палива, регулярного чищення від продуктів горіння. Працюють такі топки на електриці, що відносно дешево в сучасних економічних реаліях.

Звичайно, цінителі автентичності з естетичних міркувань вибирають моделі камінів, які необхідно топити деревом або пресованим паливом. До таких типів камінів відносяться каміни з чавунною топкою.

Великим попитом користуються топки закритого типу, знову ж таки, завдяки безпеці експлуатації, адже найчастіше в будинку є діти і є тварини, які можуть постраждати від вогню. Завжди є можливість обрати камін по гаманцю і на свій смак. Гарну репутацію мають каміни виготовлені у Франції, Австрії, Німеччині.


Поделитесь в соцсетях: