Протягом останніх років діяльність державних виконавчих органів в Україні є об'єктом критики. Діюча система виконання судових рішень не в повній мірі відповідає викликам сучасних правової та економічних систем і не дозволяє ефективно виконувати покладені на неї функції.Серед основних причин, які призводять до неефективності виконання органами державної виконавчої служби рішень суду, перш за все через:
  • велику завантаженість державних виконавців;
  • неналежне матеріально-технічне забезпечення зазначених органів;
  • низький рівень оплати праці;
  • істотні корупційні ризики.

Переваги приватних судових виконавців


Запровадження в Україні декілька років тому інституту приватних виконавців покликано виправити наявне становище. Приватні виконавці Факт вже давно довели свою ефективність і тепер працюють у сфері реалізації судових рішень паралельно зі спеціалістами Державної виконавчої служби. Завдання приватних виконавців в Україні полягає у підвищені ролі суду і зростанні ефективності процесу виконання судових рішень,зменшенні навантаження на державних виконавців.

На сайті приватних виконавців https://fakt.org.ua/ Ви отримаєте всю необхідну інформацію щодо їх роботи: список приватних судових виконавців у кожному регіоні держави, контакти приватних судових виконавців. Також на сайті судових виконавців зазначено перелік послуг приватного судового виконавця та інша корисна інформація.

Як працюють приватні судові виконавці в Україні


Необхідність самофінансування діяльності приватними судовими виконавцями, їх пряма залежність від їх доходу і зацікавленість у результатах виконання рішень,постійна конкуренція між приватними і державними виконавцями в рази збільшила ефективність виконання судових рішень.

На підставі заяви приватний виконавець відкриває виконавче провадження і проводить свою діяльність за виконавчими документами на підставі договору. Стягнення підлягає виконанню в окремому виконавчому окрузі, за яким закріплений і здійснює свою діяльність виконавець.

Наша команда приватних виконавців Всеукраїнського об’єднання приватних виконавців «Факт» зібрала у своїх рядах юристів — професіоналів з досвідом роботи у сфері виконавчого провадження, господарського права, банкрутства та проблемних активів. Довірте свої справи справжнім фахівцям своєї справи - це "Факт" !


Поделитесь в соцсетях: