В Україні розпочався Всеукраїнький тиждень діагностики раку шкіри. Про це на пресс-конференції, що відбулася в понеділок 13 травня, розповів головний позаштатний дерматовенеролог Міністерства охорони здоров’я Олександр Літус.

Подібні заходи вже давно стали традиційними щорічними подіями в України. Проте проблему розв’язання питання онкологічних захворювань шкіри на міждисциплінарному рівні розглянули вперше. Учасниками проекту стануть спеціалісти онкології, терапевти, дерматоневрологи та офтальмологи, котрі, зокрема, будуть інформувати громадян про ризики розвитку та виникнення меланоми радужної оболонки ока.

Як розповів член правління Української академії дерматовенерології Богдан Литвиненко, у 2012 році завдяки таким заходам було виявлено 1500 меланом. Всього ж було обстежено близько 6 тисяч громадян.

Однак цього року, сподіваються організатори, захід принесе ще більшу користь, адже обладнання, необхідного для грамотного обстеження, стало значно більше.

Перші ж огляди пройшли під час пресс-конференції, учасниками котрих стали й самі журналісти.

Список медичних закладів, які приймають участь у Всеукраїнському тижні діагностування раку шкіри, можна знайти на офіційному сайті, присвяченному діагностуванню цієї хвороби.


Поделитесь в соцсетях: