Під час брифінгу голова Європарламенту заявив про те, що Моніторингова місія за участю Олександра Квасьнєвського та Пета Кокса на території України буде продовжена до осені поточного року. Крім того, він заявив про те, що можливо буде створена ще одна моніторингова група, у яку ввійдуть німець Ельмар Брок та поляк Павел Коваль. Мартін Шульц звернув увагу на те, що Броку та Ковалю необхідно буде розробити новий формат співпраці України з ЄС для покращення та посилення конструктивного діалогу.

Під час спільного брифінгу керівника парламентського корпусу ЄС та членів Моніторингової місії було сказано, що звільнення Юрія Луценко є результатом активної роботи групи Кокса-Квасьнєвського. Але колишній президент Європарламенту заявив про те, що в рамках боротьби з виборним правосуддям недостатньо просто звільнити Луценко. Для цього необхідно провести системні зміни, а також зробити певні позитивні зрушення у справі ув'язненоі Юлії Тимошенко.

Під час свого виступу Олександр Квасьнєвський заявив про те, що для українського політикуму зміни можливі лише за революції, як в той час еволюція не є ознакою позитивних зрушень. Він закликав українську владу відійти від таких переконань і зрештою зрозуміти, що досягнення компромісу між ворогуючими сторонами є запорукою суспільного розвитку.


Поделитесь в соцсетях: