Українські імпортери автомобілів заявили про те, що після введення нового спеціального мита поставки іномарок на території України можуть повністю припинитись. Свої погрози автомобільні компанії можуть реалізувати вже у другій половині квітня. Таким чином, ситуація на ринку, що склалася у 2009 році, може повторитися. Директор ВААІД заявив про те, що імпортери будуть використовувати ті самі методи, що і чотири роки тому, коли уряд втратив величезну кількість коштів, після чого вирішив відмінити 13-відсоткову надбавку.

Після введення спеціального мита державний бюджет, по прогнозам експертів, може втратити близько 1 млрд. доларів. Представник ВААІД також заявив про те, що таке рішення Уряду може призвести до подорожчання автомобілів. Так, наприклад, ціна на автомобілі з двигуном у 1-1,5 л. підвищиться на 7,8%, а на транспортні засоби із 1,5-2,2 - літровою силовою установкою – на 15,6%.

Нагадаємо, що після введення 13-відсоткової надбавки у 2009 році строком на 6 місяців об'єми виробництва автомобілів знизились на 82%. Також таке рішення призвело до того, що внутрішній авторинок скоротився на 84%, а доходи держави зменшились на 96%.


Поделитесь в соцсетях: