Незвичайний закон прийняла влада Китаю. Справа в тім, що віднині жінки, котрі досягнувши 27-річчя не перебувають у шлюбі, офіційно вважаються застарілим товаром і будуть називатись «об’їдками, пережитком» («leftover»).

Комуністична влада країни видала указ, згідно якому Загально китайська жіноча феміністична федерація зобов’язана використовувати цей принижуючий термін в опублікованій інформації, щодо збільшення кількості освічених, професійних, амбітних, проте самотніх, жінок у віці 27-30 років, котрим не пощастило знайти свою другу половинку й вийти заміж. Відтепер їх будуть вважати персонами нон-грата.

Окрім того, про таких представниць сучасного суспільства була опублікована стаття, яка отримала назву «Жінки-об’їдки не заслуговують нашого співчуття».

Таку назву вже підхопили всі державні ЗМІ, що привело до значного сплеску емоцій серед мільйонів молодих та освічених жінок. Вони запевняють: в тому, що вони досі не заміжні не немає їхньої провини. Це зовсім не означає що вони не хочуть мати сім’ю. Просто в країні не вистачає достатньої кількості достойних чоловіків.

Варто підкреслити, що таким кроком влада намагається протидіяти гендерному дисбалансу серед 1,3 мільярдів населення, адже на 100 дівчат тут народжується 118 хлопчиків.


Поделитесь в соцсетях: