Фахівці австралійського Центру офтальмологічних досліджень в Мельбурні проводять дослідження нового методу лікування вікової макулярної дегенерації з використанням лазеру. Триває така процедура всього лише десять хвилин.

В разі успішного результату дослідження лікарі-офтальмологи отримають спосіб лікування цього захворювання на ранній стадії розвитку.

Зазвичай вікова макулярна дегенерація розвивається після 50 років, а головною причиною її появи називають проростання нових судин через центральну частину сітчатки, котра й відповідає за чітке відрізнення навколишніх предметів. Через проростання ці судини втрачають кров, що в свою чергу призводить до утворення рубців, що й закінчується поступовою втратою зору. Пацієнти з таким діагнозом втрачають можливість нормально розпізнавати обличчя, читати чи переглядати телевізійні програми, оскільки мають лишень периферичний зір.

Близько 90% випадків захворювання припадає на суху форму дегенерації, для якої характерне повільне прогресування та невиліковність. Вчені сподіваються, що нова терапія дозволить лікувати обидві форми цього недугу

Новий лазер буде діяти лише на жовто-білі відкладення, котрі часто називають старечими бляшками, при цьому не займаючи здорових тканин ока. Результати дослідження за участю 24 пацієнтів з цим захворюванням, показали що на ранніх стадіях захворювання зір покращився у 64% пацієнтів.


Поделитесь в соцсетях: