Під час операції в Мадриді іспанські поліцейські знайшли колекцію старовинних монет та затримали торговця викраденими коштовностями.

Найбільший інтерес з виявлених цінностей викликає бронзова монета з зображенням імператора Августа, що була виготовлена на рубежі першого століття до н.е. та першого століття н.е. Монету відлили на честь перемоги Августа над племенами кантабрів та астурів у північній Іспанії в 29-19 роках до нашої ери.

Як стверджує Антоніо Теноріо, старший інспектор відділу культурної спадщини іспанської поліції, це єдина схожа монета, що дійшла до наших часів. Вона була придбана колишнім власником на аукціоні у Нью-Йорку за тридцять тисяч євро у 2002-му році.

Усього в рамках операції по затриманню торговця викраденим у столиці Іспанії було вилучено вісімсот шістдесят сім старовинних монет. До поліції звернулися представники аукціонного дому в Барселоні, яким передали для оцінки і подальшого продажу декілька монет, що раніше були оголошені у міжнародний розшук. Ім’я затриманого не зазначається.

Монети були викрадені разом з іншими коштовностями з будинку приватного мадридського колекціонера в квітні минулого року. Загальний збиток від пограбування склав тоді шістсот тисяч євро.


Поделитесь в соцсетях: