Павло Рудяков - військовий експерт, директор інформаційно-аналітичного центру "Перспектива", висловив свою точку зору щодо можливості широкомасштабного наступу армії Російської Федерації на територію України.

Зокрема він зазначив, що військові операції в наш час відбуваються геть інакше ніж це було раніше. Будь-який повномасштабний наступ можна зупинити одним дзвінком з відповідного заокеанського міста або високопоставленого європейського чиновника. Таким чином склались обставини колись і в Югославії. Відтак, військовий наступ РФ на Україну не вбачається можливим.

До того ж, за словами військового експерта, Росія не має достатньо коштів для проведення військової операції великого масштабу. Про це зазначають і в самій Росії.

В той же час, Павло Пудяков підкреслив, що якщо спеціалісти – професіонали зроблять висновок, що наступ все таки вбачається реальним, то пріоритетним обов’язком Міноборони України та Генерального штабу Збройних сил є зосередження достатньої кількості сили, чка здатна була б зупинити наступ.


Поделитесь в соцсетях: