В прес-службі Генеральної прокуратури України повідомили перелік злочинів, вчинених російськими військами, зокрема ідентифікували командний склад російських збройних сил, які винні у трагедії в Іловайську Донецької області.

Варто нагадати, що в 29 серпня 2014 року, виконуючи безпосередній наказ командирів Генерального штабу Збройних сил РФ, російська армія розстріляла з важкої зброї групи українських військовослужбовців та трьох полонених російських десантників.

В результаті агресивних дій російської сторони, вбито 366 українських воїнів, тяжко поранено 429 воїнів та ще 300 українців стали полоненими. Втрата військового озброєння та техніки оцінюється в 300 мільйонів гривень.

Слідством було встановлено та винисена підозра громадянину Росії - Миколі Богдановському - першому заступнику начальника Генерального штабу Збройних сил РФ. Богданокського підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, веденні агресивної війни, порушенні законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством.


Поделитесь в соцсетях: