Фахівці компанії «Насос-Монтаж» поділилися з нами інформацією щодо найбільш затребуваних моделей побутових насосів, оскільки дана тема хвилює багатьох наших читачів.

З наближення опалювального сезону все більше людей бажає придбати насос для опалення, або замінити вже існуючий. Насоси для опалення відносяться до тієї групи обладнання, яку потрібно міняти регулярно. Принаймні, рекомендується робити це кожні 10 років, так як працюючи кожен опалювальний сезон, рухливі частини помпи спрацьовуються, а післягарантійний ремонт двигуна - задоволення аж ніяк не з дешевих. Як відзначають в компанії «Насос-Монтаж», найбільшим попитом серед населення користуються рішення побутового сегмента від німецької компанії Wilo. Це, перш за все, такі моделі, як Star-RS 25/4 і 25/6. На другому місці в рейтингу магазину стоять опалювальні насоси від датського концерну Grundfos лінійки UPS, а саме моделі UPS 25-40 і 25-60. Це, по своїй суті, аналоги перерахованих вище помп від Wilo.

Настільки висока популярність перерахованих вище моделей обумовлена ​​їх невисокою ціною і достатнім рівнем продуктивності, здатним покрити широкий спектр завдань побутового опалення. За допомогою подібних рішень може бути організований як контур опалення, так і магістраль гарячого водопостачання. Дуже часто такі моделі купують для роботи в зв'язці з газовим або твердопаливним котлом і бойлером непрямого нагріву.

Трохи нижче по рейтингу стоять моделі Grundfos Sololift2 від все того ж концерну Grundfos. Це моделі насосів для забезпечення відведення побутових стоків в центральну систему каналізації для тих місць, де їх самовільний відтік неможливий. Як правило, в приватних будинках і котеджах використовуються саме такі рішення. І хоча в лінійку входить цілих 5 насосів, найбільшу затребуваність менеджери компанії відзначають у моделі Grundfos Sololift2 C-3. Вона не призначена для підключення унітазу, але чудово стравляться із завданням відведення стоків від кухонних мийок, душових кабін, умивальників, біде, пісуарів і іншої сантехніки. Число «3» в назві моделі вказує на можливість одночасного підключення 3-х пристроїв.

Зрозуміло, ми перерахували далеко не весь перелік найпопулярніших насосів сезону 2019, але обов'язково плануємо зробити це до кінця року, оголосивши ТОП-10 в більш розгорнутій формі.

Автор: Дмитро Коваль, ТОВ «Насос-Монтаж».


Поделитесь в соцсетях: