Екс-голова Одеської ОДА поділився, навіщо він приїхав до Польщі.

Зокрема, перше, що він зазначив це те, що метою його візиту стали заходи, приурочені до річниці початку Варшавського повстання у 1944 році. Також він давав інтерв'ю польським журналістам та показував всім паспорт громадянина України.

Саакашвілі систематично підкреслював, що він є лідером новоствореної партії «Рух нових сил» та прагне навідати ще кілька країн Європи. Зокрема, в Польщі він хоче налагодити контакт та співпрацювати партією «Право та справедливість». Проте розмови з Ярославом Качинським у екс-голови Одеси не буде. Саакашвілі неодноразово підкреслював могутність Польщі як європейської держави, згадав про трагічну загибель Леха Качинського від рук Російської Федерації. Також не забув про історичні зв'язки між Польщею та Україною та вказав, що готовий до конструктивного діалогу.

На своїй сторінці у Фейсбук Саакашвілі писав, що через його пошуки на кордоні Україна-Польща кілометрові черги і зупинений пропуск, проте насправді, в цей час там завжди ажіотаж, чим і скористався останній.

Його турне по Європі – це намагання показати електорату з України, що Захід його підтримує. На його думку - це може навіть налякати українських чиновників, а в перспективі і Президента Петра Порошенко.


Поделитесь в соцсетях: