Корупція в Збройних Силах України

10.07.2014, 08:45
Генеральному прокурору України, Голові Служби Безпеки України, начальнику Військової Служби Правопорядку Збройних Сил України
Звернення до Генерального прокурора України,
Голови Служби Безпеки України, начальника Військової Служби Правопорядку Збройних Сил України від колективу військової частини А2110 (м. Нікополь Дніпропетровської обл..)

Завдячуючи «Комитету по противодействию коррупции в органах власти», якому наш колектив висловлює щиру ПОДЯКУ 18.06.14 на сайті зазначеного видання antikor.com.ua для публічного розгляду була розміщена інформація стосовно корупційних дій командира військової частини А2110 підполковника ЧЕБОТАРЬОВА О.С., майора ДУБОВОГО І.В. та деяких інших посадових осіб військової частини А2110.

Завдяки цьому у військовій частині А2110 відбулися деякі зрушення, а саме були проведені чергові «перевірки» корупційних та інших незаконних дій вищезазначених осіб, черговими комісіями у складі знов таки представників ВСП (військової служби правопорядку), які знову провели «перевірку» так як це наказали зробити «зверху», тобто, закрили на все очі, та відрапортували наверх, що всі факти, які були зазначені у наших попередніх зверненнях не підтверджуються (дивитись звернення на сайті АНТИКОР 18.06.14 у розділі КОРУПЦІЯ, тема - «Для кого война а для полковника ЧЕБОТАРЬОВА О.С. – мать родная»).

Але як показали подальші події «криша» у ЧЕБОТАРЬОВА О.С. є, та доволі ефективно працює.

Так, у період з 17.06 по 20.06. у військовій частині А2110 працювала чергова група офіцерів ВСП (здається представники Одеського та Дніпропетровського ВСП) у складі 4-х осіб.

Ті, хто були присутні на цій перевірці розповідали, що перевірка комісії почалась з того, що вони заявили особовому складу частини, дослівно: «…нам тут с вами сидеть некогда, нам блок-посты проверять надо, а не заниматься непонятно чем. Вот вам анкеты, если вам известна информация относительно незаконных и корупционных действий подполковника ЧЕБОТАРЬОВА О.С. и других лиц то ставьте знак «+», если нет, то ставьте знак «-» , но мы вам всем рекомендуем ставить «-»…, так как мы все равно ничего не найдем!...». Крім того, сказали, що, якщо явних фактів немає, то й перевіряти нічого, а слухи вони перевіряти не збираються, бо вони приїхали не на базар, до того-ж по деяким фактам вони не знають, як проводити перевірку, та й взагалі тут нема ніяких порушень.

Основна проблема, яка знову хвилювала представників ВСП - встановити хто ж написав звернення та колективний лист.

Дані перевіряючі ходили в обнімку з майором ДУБОВИМ І.В. (з уже відомим нам «помічником» підполковника ЧЕБОТАРЬОВА О.С. про якого мова піде нижче), який слідував за ними по п’ятам (молодець, «фахівець» своєї справи), та втішали ЧЕБОТАРЬОВА О.С., що все буде добре.

По фактам зазначеним в нашому зверненні 16.06.14 представники ВСП заявили: - що вони дивились, що, наприклад, спиляні дерева на місці (цікаво, пеньок близько 2-х метрів заввишки є дерево?, а де ж вся інша частина?), підставні особи ЛЕОНОВ, ХАРЦИЗОВ та НІКІТІН вже звільнені з військової частини А2110, тобто нема людей – нема проблем , труби з комплекту ДМВП начебто всі в наявності і т.д..

Крім того, «шановні перевіряючі» після «ретельної» перевірки «дуже стомились», та так, що ввечері здається 20.06.14 після сумісного «відпочинку» який їм організував майор ДУБОВИЙ І.В.,в районі магазину військового містечка знаходились добряче напідпитку, їх кидало в різні сторони, вони чіплялись до продавщиці в магазині військового містечка, та вимагали їм продати цигарки, незважаючи на те що продавець намагалась їм пояснити що в даному магазині цигарки не продаються, вони все рівно вимагали цигарок, вели себе нахабно та деякі з цієї четвірки справляли свої природні потреби (малу нужду) на бетонний паркан біля дитячого майданчика військового містечка, чим повеселили всіх мешканців військового містечка (їх бачило мешканці містечка які приходили в магазин та гуляли з дітьми на дитячому майданчику, також на майбутнє інформуємо, що туалет знаходиться за клубом військової частини).

Ми вирішили допомогти черговим перевіряючим ВСП, яких ми вважаємо знову пришлють після публікації цього звернення все-ж таки провести реальну та об’єктивну перевірку:

- наприклад, пеньок в 2 метри не є дерево – у нього існує і інша по об’єму разів в шість-двадцять більша верхня частина;
- стосовно працівників ЛЕОНОВА, ХАРЦИЗОВА та НІКІТІНА – необхідно провести опитування серед особового складу частини хто бачив цих осіб в очі, опитати начальників та співробітників тих відділів в яких вони працювали, запитати у бухгалтерів - хто за них розписувався в відомостях за зарплату та премії, ми вважаємо що вони не ризикнуть брехати. Також пропонуємо звірити особисті підписи цих осіб з тими підписами, які стоять в зарплатних відомостях. До речі, по даному факту надаємо вам ще одну підказку – здається громадяни ЛЕОНОВ та ХАРЦИЗОВ під час «праці» у військовій частині А2110 взагалі мешкали в Одеській області, які молодці, кожен день їздили на роботу за 450 км вранці та 450 км ввечері додому!;
- підказка стосовно тесляра НІКІТІНА,- в листопаді 2013 в теслярні по завданню ЧЕБОТАРЬОВА О.С. працювали солдат КС ЛАГОДА Д.С.(внештатний тесляр ЧЕБОТАРЬОВА О.С., менший брат старшини КС ЛАГОДИ С.С. та водія працівника ЗСУ ЛАГОДИ О.С.) та солдат строкової служби СУХИЙ І..

Внаслідок необережного поводження з стругальним станком солдат КС ЛАГОДА Д.С. ледь не залишився без пальців на лівій руці - отримав травму, а саме - рвані рани пальців лівої руки. В хірургії Нікопольської міської лікарні солдату ЛАГОДІ Д.С. спасли пальці та наклали близько 15 швів, та після цього майже до Нового року ЛАГОДА Д.С. ходив з перебинтованою лівою рукою.

- чергова підказка – в комплект ДМВП крім тих труб, які ви фотографували входять і інші труби та майно , до речі яких і немає;
- ще одна підказка, з скважин на території частини все-ж качали паливо, (надаємо фото викачки пального зі скважини біля сховища № 50 зроблені в на початку весни та влітку 2014 року ). Пропонуємо також під час чергової перевірки поспілкуватись з особовим складом, який постійно виконує роботи на технічній території частини та встановити хто-ж все-таки качав паливо зі скважин (хоча нам відомо, що ви це знаєте й так), а кому, ким та в якій кількості воно продавалось в подальшому ми вважаємо встановити буде неважко;
- чергова підказка - дизельна електростанція не працювала, - за отримання довідок про відключення частини від струму в РЕСІ для (щоб прикритися) домовлявся та привозив в частину ДУБОВИЙ І.В.. Для цього треба надати запрос до РЕСУ. Крім того для встановлення даного факту необхідно анонімно опитати всіх працівників та військовослужбовців частини - коли та в який час не було струму в частині, та чому ж коли в частині начебто був струм - вся частина носила гарячу воду з дому в термосах для приготування кави або чаю? Крім того пропонуємо провести опитування хто, коли, яким чином та скільки завозив палива на дизельну підстанцію та хто його отримував. Крім того пропонуємо залучити до перевірки відповідних фахівців-електриків.

Таким чином ми впевнені підтвердиться той факт, що дизель не працював, та 10 тон дизпалива вкрадені ЧЕБОТАРЬОВИМ О.С. та його «командою»;
- стосовно преміювання одних і тих працівників, які дають відкати, - проведіть анонімне опитування ВСІХ працівників частини і ви побачите дійсну картину;

Стосовно пункту № 6 Колективного звернення «…Військова частина А2110 займається видачею та перевезенням нафтопродуктів до інших військових частин. Паливо та масла згідно своїх фракційних якостей мають відповідну густину, наприклад : у військовій частині А2110 бензин має густину 0,71-0,73 масло 0,83-0,9 дизпаливо 0,82-0,83 грам на см3 відповідно. Підполковник ЧЕБОТАРЬОВ О. С. і тут знайшов можливість особистого збагачування. Він особисто визначає густину, яку необхідно враховувати під час видачі та отримання ПММ військовими частинами. Наприклад масло має фактичну густину 0,83 грам на см3, а по команді підполковника ЧЕБОТАРЬОВА О. С. закривається по густині 0,925 грам на см3. В результаті маємо на 10 тонах масла чистий прибуток 950 кг масла, що становить по сьогоднішнім ринковим цінам близько 15000 гривень. Так само по завищеній густині закривається дизельне пальне - 0,855 та бензин по 0,76 грам на см3 відповідно» – шановні, тут треба проводити ретельну перевірку з залученням співробітників КРУ, представники ВСП в даному випадку нічого не знайдуть.

І так по іншим пунктам.

Хочемо звернутись до начальника військової служби правопорядку Збройних Сил України генерал-майора ДУБЛЯНА О.В.

Шановний ОЛЕКСАНДР ВОЛОДИМИРОВИЧ! Доводимо до Вас інформацію про те, що Ваші підлеглі, які неодноразово приїздили на перевірки до військової частини А2110 по зазначеним нами листам не хочуть, або по якійсь причині не можуть виконувати свої обов’язки:

- не виявляють причини, передумови і обставини злочинів та інших правопорушень, вчинених у військовій частині А2110;
- не запобігають вчиненню і припинення злочинів та інших правопорушень у військовій частині А2110;
- не захищають майно військової частини А2110 від розкрадання та інших злочинних посягань;
- крім того Ваші підлеглі як кажуть в народі «морозяться» та відкрито не хочуть бачити беззаперечні факти корупційних та інших злочинних діянь підполковника ЧЕБОТАРЬОВА О.С. та деяких інших посадових осіб військової частини А2110, які між іншим по своєму змісту підходять під статті Кримінального кодексу України № 366, № 410, 423 та тим самим фактично «покривають» їх. Хотілося-б знати, а хто їм дав команду таким чином проводити перевірки, чи можливо вони отримали хабар від ЧЕБОТАРЬОВА О.С., та тепер закривають на все очі?

До речі, нам стало відомо, що стосовно старшини ЛАГОДИ С.С. який фігурував в справі по крадіжці 13.05.14 палива в колоні, була порушена кримінальна справа по статті 410 частина 2, та по якій вже є й вирок здається йому присудили 5 років з відстрочкою приговору на 3 роки.

Шановні, – в даній ситуації покараний лише один з виконавців, який все взяв на себе. Трійця, а саме, основні організатори – ЧЕБОТАРЬОВ-ДУБОВОЙ-ЛУЦЮК залишились осторонь. ЛАГОДА С.С. взагалі виконував функції водія та до пального не раніше ні в день поїздки не мав ніякого доступу, виконував лише те що йому наказували ЧЕБОТАРЬОВ-ДУБОВИЙ-ЛУЦЮК.

Ми не знаємо що пообіцяли ЛАГОДІ С.С. трійця ЧЕБОТАРЬОВ-ДУБОВОЙ-ЛУЦЮК, але знаємо, що документи на ЛАГОДУ С.С. до Криворізької прокуратури для відкриття кримінального провадження готував та відвозив особисто ДУБОВИЙ І.В.. Ще цікавий факт, після того, як факт крадіжки палива став відомим спільноті та по ньому почала працювати прокуратура, ЛАГОДА С.С., ЛАГОДА О.С та ЛУЦЮК О.О. терміново взяли кредити в банках на чималі грошові суми, чи не дивне співпадіння?

Крім того сьогодні підполковник ЧЕБОТАРЬОВ О.С. сам «морозиться» та робить вигляд, що йому нічого не відомо стосовно кримінальної справи та вироку суду стосовно військовослужбовця військової частини А2110 старшини ЛАГОДИ С.С.. Цікаво, ЧЕБОТАРЬОВ О.С. мабуть винною в цьому вважає Криворізьку прокуратуру, яка «скрила» даний факт нього? Так може по частині сьогодні ходять й інші осуджені особи, такі як ЛАГОДА С.С., а ЧЕБОТАРЬОВ О.С. знову нічого не знає?

Пропонуємо ЧЕБОТАРЬОВУ О.С. для «покращення пам’яті» вживати лікарські засоби типу «ГЛІЦИН», або наприклад «ПІРАЦЕТАМ» їсти горіхи та гарбузове насіння, тоді він мабуть згадає, що сам неодноразово відправляв майора ДУБОВОГО І.В. з документами на старшину ЛАГОДУ С.С. починаючи з 13.05.14 до Криворізької прокуратури для відкриття кримінальної справи, та неодноразово направляв старшину ЛАГОДУ С.С. починаючи з 13.05.14 до Криворізької прокуратури по тій же кримінальній справі та 06.06.14 до м. Кривого Рогу на суд.

Також одним з підлабузників ЧЕБОТАРЬОВА О.С. серед працівників частини на попередньому тижні була спроба зібрати підписи під черговим колективним листом «про невинуватість ЧЕБОТАРЬОВА О.С.» серед працівників частини, яка потерпіла фіаско, люди відмовились підписуватись під неправдою.

Ми вважаємо, що люди в частині перестали боятись та зрозуміли, що кара для даного перевертня в погонах та його прихвоснів неминуча, та справедливість восторжествує.

Звертаємось до Генерального прокурора України ЯРЕМИ В.Г. та голови Служби Безпеки України НАЛИВАЙЧЕНКА В.А..
Шановний ВІТАЛІЙ ГРИГОРОВИЧ та ВАЛЕНТИН ОЛЕКСАНДРОВИЧ!

В зв’язку з ситуацією, яка зараз відбувається на сході нашої країни наше звернення є недоречним, та все ж ДУЖЕ ПРОСИМО ВАС звернути увагу на те, що відбувається у військовій частині А2110 (м. Нікополь, Дніпропетровської області), а саме те, що Ваші підлеглі на місцях «не бачать», чи можливо «не хочуть бачити» незаперечні факти корупційної діяльності ЧЕБОТАРЬОВА О.С та деяких інших осіб військової частини А2110 (дивитись звернення на сайті АНТИКОР 18.06.14 у розділі КОРУПЦІЯ, тема - «Для кого война, а для полковника ЧЕБОТАРЬОВА О.С. – мать родная», та не приймають стосовно цих осіб ніяких дій.

Просимо Вашого втручання в дану ситуацію.

Ми виносимо вищезазначені факти бездіяльності контролюючих органів та корупційних діянь командира військової частини А2110 ЧЕБОТАРЬОВА О.С. та деяких інших осіб військової частини А2110 знову на загальний розгляд та обговорення суспільством нашої держави, та вважаємо, що нашими спільними зусиллями винні особи отримають заслужене покарання.

Обіцяємо інформувати Вас про всі подальші дії стосовно даної справи.
Колектив працівників та військовослужбовців військової частини А2110.

03.07.14

Р.С.
Крім того зараз однією з основних функцій військові частині А2110 та прикомандированих до неї колон від інших військових частин є підвіз пального силам АТО, в основному пальне возять до смт. Розівка, Запорізької області.

Військовослужбовці, які приймають участь в перевозці палива у складі колон знаходяться без їжі, пиття та можливості на чомусь поспати по декілька діб. ЧЕБОТАРЬОВ О.С. по незрозумілій причині самоусунувся від даних проблем особового складу.

Інші колони які приїздять від інших військових частин, які також займаються підвозом пального забезпечуються командирами частин всім необхідним: - їжею, посудом, водою, матрацами, ковдрами, палатками, деякі колони навіть приїздили з переносними дизель-генераторами для освітлення вночі (особисто давав один з командирів частин), та що давало можливість особовому складу зарядити телефони, або зігріти воду на чай чи каву.

Люди з інших частин ділилися всім, що в них було, та були дуже здивовані таким рівнем матеріального «забезпечення» колон військової частини А2110 , яке «організував» ЧЕБОТАРЬОВ О.С.. Вони що, служать чи працюють в якихось інших Збройних Силах?

Складається таке враження, що все це робиться ЧЕБОТАРЬОВИМ О.С. навмисно, цікаво тільки з якою метою?
Іванов І.М.
Публикации:
  • Авторские статьи
  • Фото
  • Юмор
Ловушка для союзника или каково быть партнером США Ловушка для союзника или каково быть партнером США
11 октября 2021 | 12:03
После очередного провала политики Белого Дома в Афганистане США снова показали свою несостоятельность как союзников и
Критичный  взгляд на Критичный взгляд на "удобные" и "комфортные" украинские новостройки
09 сентября 2021 | 16:51
Реалии с жилой недвижимостью в стране на сегодняшний день таковы – жилье есть, а денег на него у рядовых украинцев нет.
Регистрация
Комментарии - 0

Последние новости