Статистика не втішна: щодня в полоні у викрадачів опиняються безліч українських дітей та підлітків. Саме тому батькам необхідно навчити своїх чад бути якомога обережнішими, не лише з незнайомцями, а й з рештою людей. Адже відомо, більшість викрадачів являються знайомими батьків, сусідів, та навіть їх колегами.

Щоб запобігти такому перебігу подій варто навчити дітей обережності. Забороніть їм йти з іншими без дозволу, запрошувати додому гостей, якщо нікого з дорослих не має, не сідати до чужої машини, не виконувати ніяких прохань, а також не брати нічого з рук незнайомої людини.

Підліткам варто завжди повідомляти батькам, де та з ким вони знаходяться, ніколи не користуватися автостопом, а також при найменших підозрах про неладне голосно кликати на допомогу.

Відмовтесь від одягу на якому зазначено ім’я вашого сина чи доньки: знаючи ім’я, зловмиснику буде значно легше завоювати довіру дитини.

Ні на мить не залишайте свою дитину без нагляду в місцях великого скуплення людей та в автомобілі.

Проте якими б обережними не були діти та батьки головна проблема криється в байдужості інших осіб. Адже більшість викрадень стається в людних місцях – людям легше зробити вигляд що вони нічого не бачать, ніж ставити під загрозою власну безпеку.


Поделитесь в соцсетях: