В американському штаті Каліфорнія відбувся аукціон Julien Auctions, під час якого була продана порожня пляшка з-під Coca-Cola за рекордну суму – майже чверть мільйона доларів (240 тисяч доларів).

Пляшка, котру так високо оцінили колекціонери, являється не зовсім звичайною. Вона з’явилася ще на початку двадцятого століття, коли один з засновників компанії - Бенджамін Тома - вирішив таким чином привернути увагу суспільства. В 1916 році бізнесмен створив пляшку, котра одним своїм виглядом виділялася серед решти.

Бенджамін Томас замовив ескіз новаторської пляшки дизайнеру Ерлу Р. Дину. Дизайнер з радістю взявся за створення незвичної тари. Що правда вийшло це у нього не з першого разу.

Так, перший створений варіант, з’явився на світ в досить невеликій кількості. І справа не в тому, що їх вигляд не сподобався замовникам. Не поширились вони через деякі технічні негаразди – пляшки були не достатньо надійними і могли не витримати транспортування.

Проте дизайнер продовжив роботу і через деякий час представив на суд бізнесмена своє нове творіння, котре і стало візитною карткою компанії. Підкреслимо, що творця добре винагородили - за свою клопітливу роботу він отримав близько 228 тисяч американських доларів.

Що ж стосується пробного варіанту пляшок, то їх у світі лишилося всього дві, одну з яких зберігають в головному офісі компанії, а іншу продали на аукціоні.


Поделитесь в соцсетях: