Херсонські курорти славляться чистотою пляжів та моря, великою кількістю розваг. Саме тому сюди щороку приїздить чимало українців, аби відпочити та набратися сил. Скільки грошей треба, щоб відпочинок біля моря на Херсонщині запам’ятався якнайкраще, читайте далі.

Як доїхати, де жити та що їсти: про відпочинок на морі

Як доїхати?


Найдешевший спосіб дістатися до моря – це потяг. Потяги курсують із різних українських міст до Херсона та Генічеська. Зі Львова до Херсона в плацкартному вагоні можна дістатися за 230 грн, у купейному – за 373 грн. Квиток із Києва в плацкарті коштує від 164 до 198 грн, в купе – від 247 до 451 грн. Є і вагон люкс за 1061 грн. Із настанням гарячого сезону квитки розкуповують дуже швидко. Найпершими продаються найдешевші варіанти.

На залізничному вокзалі в Києві вам можуть запропонувати квитки до Херсона на швидкісному «Інтерсіті». На ньому можна дістатися до Херсона всього за 7 годин. Коштує таке задоволення від 362 до 517 грн.

Є й інші варіанти, щоб дістатися до моря. Без пересадки на автобусі до Залізного Порта, Лазурного або Скадовська можна доїхати за 600-700 грн. Зі Львова дістанетеся лише до Херсона за 750 грн.

Ціни на проживання


Недороге житло можна знайти у Скадовську. Кімната з двома диванами, шафою та вентилятором коштуватиме від 100 грн за добу. Зняти квартиру з усім необхідним можна за 2000 грн.

Найдешевший варіант проживання в Залізному Порту та Лазурному вартуватиме від 100 грн. Номер у готелі з усіма зручностями може коштувати до 2500 грн. Ліжко-місце на ніч знайдете трохи менше ніж за 100 грн.

Скільки коштує харчування?


Чи не найбільший пункт витрат під час відпочинку – це харчування. У кожному курортному містечку є ринки, де можна придбати овочі, фрукти, а також м’ясо та рибу. У Скадовську є чимало супермаркетів, а в Лазурному, Залізному Порту – крамниць. Та майте на увазі, що лише в супермаркеті можна придбати продукти за звичайними цінами. Інші ж магазини реалізують свої товари дорожче щонайменше на 20%.

Заможніші туристи дозволяють собі харчуватися в кафе та ресторанах. Повноцінний обід у такому закладі обійдеться в 200-300 грн з особи. Хочете побалувати себе алкогольними напоями? Тоді доведеться викласти близько 500 грн. Якщо зголоднієте на пляжі, зможете прямо там придбати пахлаву, варену кукурудзу, пиріжки, креветки, морозиво тощо.

Дуже часто в приватному секторі можна винайняти житло з кухнею – власною або спільною. У такому разі можна готувати їжу собі самостійно, продукти ж неважко придбати в магазині або привезти із собою.


Поделитесь в соцсетях: