Як в будь-якій державі, право на володіння і розпорядження житловою нерухомістю регулюється на законодавчому рівні. Тому, купуючи у власність такі активи, необхідно пройти процедуру реєстрації.

Щоб на законних підставах стати власником нерухомості і здійснювати з нею певні маніпуляції, необхідно оформити відповідні документи. Перш за все необхідно дізнатися, як проходить процедура реєстрації - https://dozvil.ua/uk/oformlenie-zhilyh--dachnyh-i-sadovyh-domov і хто зможе допомогти вам пройти через цей процес швидко, без зволікань і помилок.

Процес приватизації житлової нерухомості. Як зробити все швидко

Свідоцтво про право власності


Головний документ для власника нерухомості - свідоцтво про право власності та порядок його реєстрації / отримання регулюється законом про процедуру держреєстрації.

Необхідно розуміти, що наявність договору про купівлю-продаж будинку, дачі, літнього будиночку - не є повним правом власника, лише після внесення таких даних в державний електронний реєстр можна вважати себе повноправним власником і розпоряджатися нерухомістю.

Більш того, зареєструвати, відповідно до закону, право власності вдасться лише на ту нерухомість, відомості про яку були раніше внесені до держреєстру майнових прав.

З усіх питань доведеться звернутися в реєстраційний центр.

Які документи вам знадобляться


У реєстраційному центрі від вас зажадають перелік таких документів:
  • документ (оригінал), що підтверджує право на придбання нерухомості. Це може бути договір купівлі-продажу, свідоцтво про дарування або документи, що підтверджують отримання нерухомості в спадщину;
  • техпаспорт на будинок;
  • паспорт та ідентифікаційний код громадянина України (копії).

Процедура оформлення / переоформлення може бути проведена приватним або державним нотаріусом, за умови наявності всіх документів.

Є кваліфіковані фахівці, які допоможуть впоратися з усіма тонкощами процесу оформлення. До таких послуг зазвичай вдаються люди, які прагнуть заощадити свій час, зробити все швидко і правильно.

Важливий нюанс. Будинки до 05.08.1992 року побудови


Таку нерухомість можна оформити за спрощеною процедурою. До подібних спорудам зараховуються приватні будинки, господарські будівлі, дачні та садові будинки.
Вам буде потрібно зібрати пакет документів, що включає:
  • право власності на землю / договір оренди;
  • документи платника податків і паспорт;
  • свідоцтво, яке підтверджує дату споруди.

Знання цих нюансів допоможе швидко пройти процедуру реєстрації права власності.

Наявність документів про реєстрацію права власності допоможе вам здійснювати такі операції як: продаж, здача в оренду, ремонтні роботи. Вбереже від зазіхань шахраїв.

Якщо ви заздалегідь знаєте, що в процесі переоформлення / оформлення документів можуть спливти підводні камені, то до процедури краще відразу підключити фахівців, які будуть відстоювати ваші інтереси і нададуть юридичну підтримку, якщо це буде потрібно.


Поделитесь в соцсетях: