В наш час існує велика кількість різноманітної тари, яка призначена для зберігання рідких продуктів. Всі види упаковок можна класифікувати по певним ознакам, таким, наприклад, як: матеріал, склад, призначення та інші.

Згідно з призначенням, всю тару можна поділити на:
  • Виробничу;
  • Транспортну;
  • Спеціальну;
  • Споживча.


Тара для рідких продуктів: види і специфіка наповнення

Різниця між жорсткою, споживчою та транспортною тарами


Споживча тара і упаковка призначенні для продажі товарів для населення. Такі пляшки входять в вартість продукції, а сама упаковка переходить у власність до споживача. Тара має певний розмір, вагу та місткість. Упаковки, які виготовлені з м’яких матеріалів в першу чергу призначені для автоматизованого процесу.

Основним призначенням жорсткої тари являється збереження продукції в певний встановлений термін. Це передбачає собою запобігання втрат, деформації чи зруйнуванню товару. До цієї ж категорії відноситься тара з листових матеріалів.

Для того, щоб герметично закупорити пляшку та запобігти незапланованому витіканню речовини через горловину застосовуються спеціальні індукційні пристрої, які здатні запаяти кришку на багатьох видах тари. Також важливим елементом вважається апарат, який допомагає розлити речовину по пляшкам. Такі машини називаються дозаторами. Всю необхідну техніку для розливу речовини та упаковки тари можна придбати на офіційному сайті ФлексМаш.

В процесі товарообігу тара може виконувати зовсім різні функції. Транспортна тара призначена для транспортування і зберігання товарів. Сюди можна віднести бочки, каністри та інші.

Вся тара по призначенню та принципу наповнення схожа, але незважаючи на це все ж таки в цьому процесі існують деякі відмінності. Упаковки, які виготовлені з жорсткого картону дешеві в виробництві та транспортуванні. Такій тарі необхідно придати потрібного вигляду, а все потім виконувати подачу речовини. Варто зауважити, що все це можна автоматизувати, тому всі поставлені задачі буде виконувати спеціальна машина.

Пляшки, які виготовлені зі скла вважаються з екологічної точки зору найбільш підходящою тарою для зберігання рідких продуктів. Подібний матеріал дозволяє зберегти форму товару, та надійно закупорити горловину, що в свою чергу буде слугувати запобіжником протіканню. Основним недоліком такої вважається її цина, оскільки виготовлення і надання форми склу є більш складним процесом, ніж в випадку з картонними упаковками.

Також деяка продукція розливається в пластикову тару. На теперішній час це достатньо практичний спосіб, але такий варіант вважаються не дуже екологічно виправданим.


Поделитесь в соцсетях: