Мова Python – це високорівнева скриптова мова програмування загального призначення, що орієнтована на підвищення продуктивності розробника і можливості читання коду. Фахівці повинні мати значну базу знань, щоб створювати та оптимізувати роботу сайтів, використовуючи мову Python.

Робота IT на мові Python

Що повинен знати фахівець з Python?


За допомогою мови програмування Python створюються ігри, різні утиліти для систем, додатків, розробляються ПЗ. Мову часто використовують для створення плагінів та скриптів. Тому фахівець, окрім самої мови та її особливостей, має знати:
  • Фреймворки,
  • JS,
  • базові знання HTML, CSS,
  • реляційні бази даних,
  • ORM,
  • мову програмування Java,
  • SQL на високому рівні,
  • системи безперервної інтеграції (Jenkins, наприклад),
  • базу даних (MySQL, PostgreSQL).

Також здобувач вакансії Python має володіти англійською, вміти нею спілкуватися, рівень – від Intermediate.

Вимоги до Python-фахівця варіюються в залежності від сфери діяльності й від конкретного проекту, але, якщо ви володієте представленими знаннями та навичками (дещо достатньо знати лише на базовому рівні), то, з великою вірогідністю, бажана робота IT дістанеться саме вам.

Обов’язки програміста Python


Python використовується для розробки ПЗ. Найбільше він затребуваний у сфері електронної комерції, інтернет-банкінгу, інтернет-маркетингу. На Python реалізовано велику кількість проектів, він активно використовується для створення прототипів майбутніх програм.

Обов'язки Python – програміста мало відрізняються від тих, що виконують фахівці, що працюють на інших мовах. Основне завдання – розробка сервісів і додатків на мові Python, складання ТЗ.

Python-розробники можуть реалізуватися як в створенні ПЗ з нуля, так і в доопрацюванні вже готових продуктів. Написаний на Python код можна впровадити в уже існуючі програми. До того ж проекти, створені на ньому, характеризуються кросплатформеністю, що дозволяє переносити їх з однієї системи на іншу при необхідності.

Залежно від того, працює Python-розробник один або в команді, змінюється і список виконуваних завдань. Так, при роботі поодинці, програміст повністю бере на себе не тільки написання коду, а й етапи тестування і впровадження готового продукту, а також написання інструкцій для користувачів. У разі, якщо над проектом працює ціла команда фахівців, завдання часто розподіляються між усіма членами.

Стати фахівцем з Python досить легко, якщо ви вже володієте будь-якою мовою програмування, бо Python – це досить проста і логічна мова.


Поделитесь в соцсетях: