В житті та бізнесі неможливо обійтись без якихось казусів або нововведень. Вони, в свою чергу, призводять до необхідності внести певні зміни. Проте в офіційному середовище, назвімо це так, неможливо провести будь-які зміни, не зробивши відповіді записи в юридично значимі документи. В статті мова йтиметься про модифікацію установчих документів юрособи. Тут варто зазначити, що це може бути як статут, так і засновницький договір, адже вони обидва декларують правовий статус господарської організації. Одним з основних етапів створення будь-якого підприємства є саме створення та в передбаченому законодавством порядку затвердження установчого документу. Проте не тільки ці дві дії вимагають строгого затвердження і відповідної реєстрації. Також будь-які зміни, які необхідно внести до статуту чи засновницького договору необхідно реєструвати в новій редакції.

Реєстрацію зміни до установчих документів довірте професіоналам

Коли необхідно вносити зміни до установчої документації?


Частіш за все, юридична особа потребує змін в засновницькій документації, коли змінюється інформація та контактні дані про її засновників. Наприклад, змінилось місце проживання чи паспорт тощо. Також актуально змінити установчий документ, коли змінився склад засновників господарської організації, додались нові напрямки діяльності організації, змінилась її адреса або просто треба уніфікувати норми статуту з вимогами сучасного законодавства.
Варто зазначити, що нещодавні нововведення, які були внесені до реєстраційного законодавства в червні 2018 року дещо модифікували порядок реєстрації вищевказаних документів. Так, передбачається, що:
  • Зміна складу засновників організації;
  • зміна статутного капіталу;
  • перерозподіл часток учасників в статутному капіталі;

є незалежними окремими реєстраційними процедурами.

Дещо лишилось, звісно, непорушним. Наприклад, те, що внести зміни до статуту неможливо без відповідного рішення загальних зборів, який оформлюється у вигляді протоколу та нотаріально посвідчується.

Після вищевказаних дій, спеціалісти Адвокатського бюро готують остаточний пакет документів, перевіряють сплату адміністративного збору і, відповідно, надсилають документи за спрямованістю – до державного реєстратора.

Наразі, обмежень щодо терміну реєстрації змін після їх утвердження засновниками, немає.

Довіряйте професіоналам та Ваша господарська діяльність не буде відчувати жодних перешкод.


Поделитесь в соцсетях: